financieel onafhankelijk worden

Wat is het

Het is een moment ergens in de toekomst, eerst moeten er andere stappen worden genomen voor het zover is. Het is belangrijk om een datum te prikken, en hierna toe te werken, het kan zorgen voor extra motivatie om het vol te houden. Hoe een datum zijn die niet te ver in de toekomst ligt zoals over 15 jaar, neem een tijd van bijvoorbeeld 5 jaar. Zo blijft het doel haalbaar en overzichtelijk, het plan kunt u altijd aanpassen en veranderen.

Herkennen

Wanneer u een uitkering heeft, zijn er mogelijkheden om minder afhankelijk te zijn van de uitkering, door te starten met een eigen bedrijf bijvoorbeeld via internet of door te gaan werken. het is belangrijk om een doel voor ogen te houden en er aan te blijven werken om weer zo snel mogelijk minder afhankelijk te zijn. Met een uitkering is het des te meer belangrijk om een doel te maken om minder afhankelijk te zijn, en hier dagelijks aan te werken.

Hoe minder uitgaven u doet, hoe meer geld u over heeft, hoe meer u kunt sparen. Op veel uitgaven kan bezuinigd worden en zijn niet per direct nodig, zoals het kopen van kleding, vaak elk seizoen nieuwe kleding, kleding kan langer mee als 1 seizoen, door hier meer op te letten kunt u geld besparen. Bekijk alle mogelijkheden van besparen op de uitgaven, let hier bij op de kleine uitgave van €1,- of €2,-, aan het eind van de maand kan dit makkelijk €50,- zijn.

Met een uitkering is het belangrijk om het inkomen te gaan vergroten zodat er weer dingen mogelijk zijn. Het starten van een eigen bedrijf of het starten van het zoeken naar een baan zijn mogelijkheden. Het is belangrijk al het werk aan te nemen wat word aangeboden, om in het bedrijfsleven te blijven en niet er te lang uit te zijn. Hoe groter het gat op de cv hoe minder kansen, zorg dat er regelmatig dingen bijkomen.

Behandelen

Hoe meer inkomsten u heeft, hoe sneller het spaardoel inzicht komt en hoe sneller het bedrag compleet is. Kijk hiervoor ook naar de mogelijkheden van internet door dingen te verkopen of door een eigen website te starten die u naast uw baan kan doen. Zoek naar alle mogelijkheden die u heeft om het inkomen te vergroten en start hiermee, lees over de mogelijkheden online, vraag erna bij andere.

Vergroot uw kennis door een studie of opleiding, hierdoor kunt u meer gaan verdienen en zijn er vele meer mogelijkheden om een extra inkomen te hebben of een groter inkomen. Kijk wat u kunt met uw eigen ervaringen en kennis in bijvoorbeeld een website of een webshop hierover.

Wees consequent in uw uitgaven, zeg wat vaker tegen uzelf nu even niet, een andere keer, of het is wel erg duur ik laat het staan. Niet alles wat u koop zijn noodzakelijke producten of aankopen, op alle deze uitgaven kunt u bezuinigingen. Hoe meer consequent u bent, hoe meer grip u kunt houden op de uitgaven, hoe meer u kunt sparen.

Gevolgen

Met een uitkering heeft u vaak geen of zeer weinig eigen vermogen, vaak is een uitkering niet mogelijk wanneer u veel vermogen heeft, deze moet u eerst opmaken voor u een aanvraag kan doen. Zorg dat u een bedrag elke maand spaart zodat u de grote rekeningen kunt betalen op het moment dat u een uitkering heeft. Zorg dat het vermogen weer kan gaan groeien door te blijven zoeken naar de mogelijkheden, door zoveel mogelijk te plannen en overzichtelijk te houden.

Plan

Hoeveel inkomsten heeft u? Wat is het bedrag dat u binnenkrijgt? Wat is het bedrag wat overblijft? Zet het bedrag apart voor spaar geld. Het is belangrijk om hier maandelijks geld bij te storten voor een buffer voor een onverwachte rekening. Tel alle vermogen bij elkaar op van een koophuis, auto,. spaarbedrag, en haal hier de schulden die u heeft vanaf. Maak een berekening wat minimaal nodig is om financieel onafhankelijk te zijn.

Maak een overzicht van het vermogen en schulden die u heeft en zet het duidelijk op papier in een budgetplan. Om genoeg vermogen te hebben om onafhankelijk te zijn, moet er maandelijks genoeg geld vrij blijven om te sparen, maar alleen met sparen red u het niet. Er zijn meer dingen die moeten veranderen om het vermogen te vergroten.

Met een uitkering heeft u weinig te besteden, maar er zijn altijd mogelijkheden om de uitgave te verlagen of anders in te delen. Het besparen van geld zit ook in betalen met cash of met de pin, de centen worden niet afgerond met pin, bij cash wel, aan het eind van de maand kan het genoeg zijn voor een maaltijd

Een spaardoel heeft u niet in 1 dag behaald, het duurt enige tijd voor het behaald is. Wees geduldig, blijf opletten op de uitgaven, en zorg ervoor dat u het bedrag laat staan. Wees creatief in mogelijkheden van besparen of meer geld te storten bijvoorbeeld het bedrag van het vakantiegeld. Zet bedragen die u extra ontvangt en wat u maandelijks overhoud apart op een rekening, maak niet al uw geld elke maand geheel op, als het niet nodig is.

Zorg ervoor dat u met een uitkering, eerst alle schulden betaald, wanneer u er geen heeft is het belangrijk het bedrag van het vakantiegeld of andere extra inkomsten apart te zetten en eerste een plan te maken hoe u het gaat besteden. Gebruik het bedrag zoveel mogelijk voor het eigen risico, dan hoeft u nog een klein deel, het grootste stuk kunt u meteen betalen en wat over blijft een regeling voor afbetalen.

Vergelijkbare berichten