Hoe goed is technologie voor een persoon?

Wat is het

In de loop van de jaren is er veel veranderd, waar men vroeger de kaart las om ergens te komen, heeft nu bijna iedereen navigatie om ergens te komen. In veel gevallen is het vaak een verbetering -> walkman -> disc man -> mp3 -> .. , maar tegenwoordig vallen we ook terug op oude producten, waren die dan veel beter? Zoals de platenspeler, fotorolletjes en camera’s, zijn weer overal volop te koop. Vaak is de technologie voor het vergemakkelijken van dingen, zoals een navigatie of keukenmachines.

De komst van internet was een goede, maar tegenwoordig gaat alle via het internet, wanneer vandaag het internet zou worden afgesloten, zou veel normale dagelijks dingen niet meer kunnen, zouden er vele nieuwe dingen bedacht moeten worden om weer terug te gaan naar het papier en regelzaken. Zolang het internet het doet is het oke, maar zodra er een storing is, komen de eerste problemen al. En zorgt dit vaak al voor veel irritatie en stress.

Herkennen

Hoeveel mensen kunnen nog kaart lezen? Het was al een klein deel van de personen die met een kaart op de goede plek komt, dit deel neemt steeds meer af, omdat kaarten nog zelden worden gebruikt. De hersenen worden lui en niet meer getraind om het te kunnen, er is minder inzicht in wiskunde en aardrijkskunde en hierdoor onthoud u veel minder in het dagelijks leven.

Vroeger was er geen computer en op scholen met geluk 1 voor de bovenbouw, tegenwoordig heeft iedereen een smartphone, is de gehele dag te bereiken en vele personen kunnen het niet laten steeds te kijken bij een berichtje, of dingen op te zoeken. Het in internet via telefoon was een hoge uitzondering, tegenwoordig is het internet overal. Het is makkelijk om overal informatie te kunnen vinden op de tijd dat het u uitkomt, maar heeft ook vele nadelen.

Hoe men tegenwoordig met elkaar omgaat, is anders als vroeger, zeker met de komst van sociaal media en alleen het aanmaken van een profiel en alle roepen wat je wilt. Hoe mensen tegen elkaar praten of waar ze voor worden uitgemaakt, is vaak zeer ongepast, er zijn vele hoge discussies, omdat op het internet alles gezegd kan worden met een onbekend profiel, dit word ook meegenomen in de omgang in de samenleving.

Een robotstofzuiger is makkelijk en maakt voor u schoon, maar hierdoor beweegt u veel minder, bent u minder bezig in gedachten met het schoonmaken, terwijl stofzuigen een van de lichtere klussen is. Een elektrische maaimachine voor het gras is makkelijk maar daardoor bent u minder actief bezig, het maaien van het gras met een gewone grasmaaier, kan u ook zien als een goede work-out in de sportschool. Hierdoor word de mens meer lui dan vroeger.

Behandelen

Door de technologie is een persoon heel de dag bereikbaar, hierdoor is er veel minder rust op een dag. Zodra er een bericht binnen komt is het gelijk pakken en kijken. Berichten kunnen op elk moment worden verstuurd, ook op momenten dat het niet uitkomt, toch word er vaak ook dan even snel gekeken. Vroeger had een persoon veel meer rust hierin, met thuis bellen want een telefoon is om te bellen en niet om te surfen en internet thuis. Op momenten buiten was het meer genieten van de kleine dingen in de omgeving, waardoor personen meer rust krijgen, er was veel minder haast. Haast is slecht voor de bloeddruk, net als stress en spanning die ook lichamelijke klachten kunnen geven.

Gevolgen

Hoeveel personen kennen nog de plekken in het land, ik moet naar … dat ligt in die provincie dus ik moet die richting op? Van het blinde links rijden op de navigatie verleerd u hoe u moet kaart lezen, verleerd u hoe u ergens komt en welke richting u op moet. De navigatie verteld u hoe u moet gaan, u denkt zelf hier minder over na, u volgt gewoon.

In veel gevallen is het makkelijk om internet te hebben, maar door de komst van internet en smartphone is een mens veel minder buiten, lezen minder en minder sociaal. Het is berichten versturen naar elkaar en minder face to face contact of meer op het internet zitten dan buiten komen, veel gamen.

Er is in de afgelopen jaren veel veranderd in de manier van omgang en wat nu wel en niet meer kan worden gezegd of gedaan. De grenzen zijn veranderd en veel minder dingen die onschuldig leken zijn een mega probleem. Wanneer het iemand niet zin tegenwoordig is hij/zij gelijk van links of recht of dingen uit de oorlog, op sociaal media. Voor veel dingen word geweld gebruikt om de zin te proberen te krijgen, het geweld word veel gezien in filmpjes en de jeugd doet het na. De sociale vaardigheden van een persoon zijn erg veranderd tegenwoordig.

Door de komst van internet is er veel meer crimineel gedrag, er zijn vele manieren om geld te krijgen van iemand, fraude, spam te versturen of een wapen te kopen. Alles is online te vinden, wat zorgt dat het erg makkelijk maakt voor kwaadwillende mensen, deze bedenken dingen om een ander schade te geven.

Personen bewegen veel minder sinds de komst van internet en de computer, wanneer iemand gaat game is dit voor meerdere uren zonder pauze om een stukje te lopen. Doordat veel dingen online gebeuren zit een persoon veel meer achter de computer, het betalen van rekeningen, sociaal media, dingen regelen. Van veel zitten kan een persoon veel meer last krijgen van de spieren en gewrichten.

Plan

Plan een dag in de week dat u de telefoon met rust laat, plan elke dag een moment van kijken en niet de gehele dag, 3 of 4x is voldoende. Plan leuke dingen en laat de telefoon thuis, geniet van het moment en de rust. Zorg ervoor dat u minder haast heeft in het leven, een paar minuten later kan ook. Direct reageren is niet altijd nodig, het kan ook later de dag of de volgende dag.

Probeer het een keer uit om ergens heen te rijden zonder navigatie met alleen de kaart en borden op de weg en kijk hoe ver u komt. Het zegt veel over hoe u gewent bent aan de stem van de navigatie die u normaal zou helpen, hoe vaker u de navigatie uit laat hoe beter het weer word. Houd het op pijl door vaker zonder te rijden.

Blijf altijd bezig met het trainen van de hersenen, dingen te leren, te blijven uitproberen, ze te onthouden, start met het doen van geheugen spelletjes of speel regelmatig een kaartspel. Het zorgt er ook voor dat u vergeetachtig word. Bijvoorbeeld gisteren at ik ’s avond, eergisteren at ik, de dag ervoor at ik, die dag daarvoor, hoe ver komt u terug, dit zegt veel over uw geheugen.

Blijf elke dag letten op hoeveel u beweegt, hoeveel stappen u heeft gezet, neem de fiets naar het werk of als u boodschappen gaat doen, bewegen blijft gezond en noodzakelijk voor uw gezondheid, dat zit niet in de technologie, dat dit niet meer hoeft. Ontdek nieuwe plekken en ontmoet nieuwe mensen, blijf elkaar face to face ontmoeten.