Hoe kan ik mijn medisch dossier inzien?

Het medisch dossier is een boekwerk over u medische gezondheid en gaat over u. daarom kunt u via uw behandelaar de gegevens inzien, dit staat geregeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (WGBO).

Een persoon heeft recht op inzage van diagnose, en verslagen. De login gegevens van het dossier waarmee u kunt kijken wie u dossier heeft bekeken. Voor het inzien van het medisch dossier moet vaak een afspraak gemaakt worden met een behandelaar. Vaak word het niet opgestuurd of gekopieerd ipv met de privacy. Een persoon heeft recht op een kopie van het dossier, wanneer dit wel word opgestuurd gaat dit vaak via een beveiligde mail met login, waarna u het dossier kunt downloaden. Voor inzage mag een behandeling geen geld vragen.

Het kan zijn dat u niet u gehele dossier kunt bekijken omdat de privacy van een ander persoon geschaad kan worden. Een behandelaar moet hiervoor een goede reden hebben en deze met u bespreken en afwegen of u belang voor het lezen belangrijker s dan het belang van de andere persoon. Een verzoek voor inzage kunt u doen via uw behandelaar of begeleider. Krijgt u geen inzage of een kopie neemt dan contact op met pvp.nl of juridisch loket.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *