Is er extra geld voor schoolspullen bij bewindvoering?

schoolspullen

Het bedrag van de schoolspullen kunt u in overleg met de bewindvoerder krijgen. Dit dient u vaak schriftelijk aan te vragen. De kinderbijslag word vaak gereserveerd voor deze kosten. De hoogte van het bedrag gaat in overleg met de bewindvoerder die aangeeft wat er minimaal van gekocht moet worden. Ook staat het al vaak vermeld op de planning die u samen heeft gemaakt.

Is een extra bedrag dat u wilt opnemen, vraag het op tijd aan en geen aan wanneer u het nodig heeft, wat u met het bedrag gaat kopen en voor welke klas dit is. Vaak is het bedrag van een 1ste jaars hoger dan andere klassen. Vraag het bijvoorbeeld in juni al vast aan voor het nieuwe schooljaar zo heeft de bewindvoerder er zeker rekening mee gehouden en mocht het niet kunnen dan heeft u nog tijd genoeg iets anders te bedenken om de spullen als nog aan te vragen zodat alles toch binnen is als het schooljaar weer begint.

Mocht dit bedrag niet voldoende zijn kunt u bij uw gemeente een schoolpakket aanvragen. Dit is een pakket met schoolspullen voor lage inkomens. Voor een computer kunt u gebruik maken van de computervoorziening ook van de gemeente. Sommige gemeente stellen hier eisen aan, dit is per gemeente verschillend. Met de scholierenvergoeding kunt u een deel van de kosten vergoed krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *