kan iedereen emdr geven

Met EMDR is het erg belangrijk dat een professioneel persoon die gediplomeerd is het protocol behandeld. Wanneer de therapie niet juist word gegeven kan een persoon meer last krijgen van het trauma. De manier van behandelen met EMDR zijn eerst gesprekken die over het trauma en de gebeurtenis gaan, het is een voorbereiding op de sessie, hierna komen pas de sessie met de vinger bewegingen, waar het ergste stukje van het trauma word besproken.

In Nederland mag iedereen EMDR geven het is een vrij beroep. Hier zit vaak het probleem met het vinden van goede juiste hulp. EMDR is een therapie die makkelijk te geven is er is niet veel voor nodig, er worden veel cursussen aangeboden. Hierdoor is er een groot aanbod aan therapeuten die het eigenlijk beter niet kunnen geven omdat hun kennis en vaardigheden onvoldoende zijn.

Het is belangrijk goed op te letten waar u zich gaat aan melden, de EMDR moet goed worden gegeven, lees op het internet reviews over het bedrijf, therapeut of instantie. Een gediplomeerd erkent diploma is nodig voor goede hulp en een goed resultaat.

Wanneer iedereen het beroep gaat uitoefenen kan het zorgen voor nare ervaringen, het kan in plaats van het trauma te verlichten verergeren als het niet volgens het protocol word doorlopen. Er zijn bepaalde stappen die als eerst moeten en die mede bepalen hoe de sessie gaat verlopen. Het is belangrijk om u in te lezen over EMDR en te weten wat het inhoud, zodat u zich bij een goede kan aansluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *