Wiet vs, medicatie

Wat is het?

Medicatie is algemeen geaccepteerd, personen doen over anti depressiva vaak minder moeilijk dan het roken van een joint. Medicatie in de mentale gezondheidszorg kan verslavend zijn, zo is ook het roken een verslaving. Beide dempen de signalen en kunnen verlichting brengen, met alleen medicatie of alleen roken komt een persoon niet bij herstel. Van medicatie hersteld een persoon niet, de persoon ervaart veel bijverschijnselen. Van het roken hersteld een persoon niet maar ervaart meer rust. Medicatie komt uit een fabriek en is chemisch. Wiet komt van het land en is puur natuur.

Herkennen

Het roken kan voor een persoon prettiger zijn dan het nemen van medicatie, bijvoorbeeld wanneer de medicatie slecht is geregeld een shop is bijna altijd open. Medicatie is op recept, wanneer het recept niet op tijd bij de apotheek is heeft een persoon geen medicatie en moet wachten tot de volgende dag of tot naar het weekend.

Medicatie is vaak voor 1 diagnose of signalen die een persoon heeft net als slaapmedicatie of kalmeringsmedicatie. Hierdoor worden deze signalen gedempt of gezorgd voor betere nachtrust. Wanneer een persoon rookt valt het vaak sneller in slaap en word een persoon meer rustiger. Roken helpt vaak bij meer signalen als medicatie.

Van sommige medicatie is bewezen dat het maar werkt bij een heel klein deel van de personen zoals anti depressiva hiervan is maar een klein deel effectief bij personen. Wanneer een persoon medicatie krijgt is het niet zeker dat het ook werkt, de persoon heeft al wel bijwerkingen. Vaak worden bijwerkingen opgegeven als reden om nog even door te gaan. Roken is effectief bij iedereen, en kent nauwelijks bijwerkingen. De persoon reageert er meestal hetzelfde op.

Medicatie kan de signalen verlichten en de ergste topjes eraf halen maar door medicatie herstellen is niet mogelijk. Het is een hulpmiddel wat gebruikt kan worden tijdens een therapie, om minder signalen te ervaren. Roken verlicht de signalen en kan helpen beter te eten, meer te bewegen, meer rust te ervaren op een dag. Een persoon hersteld er niet van maar het kan de dag meer dragelijk maken.

Veel medicatie moet worden opgebouwd, binnen enkele maanden heeft een persoon x aantal keer de dosis al bij de start. De persoon heeft al die tijd bijwerkingen, wanneer het medicijn word verhoogd. Bij het roken is geen verhoging nodig en kan er een vast balans zijn. Medicatie heeft vaak een verdovend effect, een persoon kan minder goed na denken en het reactievermogen is vaak minder. Dit is hetzelfde effect als wanneer iemand iets heeft gerookt. Bij medicatie houd het vaak langer aan dan bij roken.

Medicatie is vaak uitproberen wat helpt en wat niet, hierdoor moet een persoon vaak wisselen opnieuw opbouwen en weer afbouwen met elke keer bijwerking. Met roken kan een persoon elke keer dezelfde soort halen en de zelfde hoeveelheid roken. Een persoon hoeft niet uit te proberen en een enkele keer over te stappen als het op is. Door een juiste balans aan te houden kan een persoon meer balans in het leven krijgen.

Medicatie is in een vast patroon elke dag en is niet afhankelijk van de signalen die een persoon heeft of hoe een persoon zich voelt. Een persoon kan niet 1 pilletje extra nemen. Wanneer een persoon rookt kan het wel een extra op steken en is het niet afhankelijk van een vaste structuur. Medicatie is er vaak in een kort werkende versie en een langdurige versie.Een persoon krijgt dan minder medicatie en moet het hier een dag mee doen, de medicatie werkt meestal voor 10 uur bij langdurig en enkele uren bij kortdurend. Bij roken is het vaak even lang en ongeveer 4 uur. De vaste tijd dat het werkt kan helpen in een dagstructuur.

Behandelen

Wanneer een recept niet bij de apotheek is of niet juist word doorgeven kunnen er problemen ontstaan en de persoon moet het voor de dagen zelf uitzoeken met alle gevonden van dien. Wanneer een persoon rookt heet het 7 dagen in de week de tijd om langs de shop te gaan en ligt het aan de persoon als het niet in huis is. Het roken geen meer zekerheid dan medicatie.

Van medicatie staat het niet vast wat het met de persoon zou doen en wat voor effect het heeft voor de persoon. Wanneer medicatie lange tijd word gebruikt, heeft het vaak minder effect. Van het roken staat vaker vast hoe een persoon reageert en wat een persoon nog wel of niet kan. Het is afhankelijk hoe sterk een persoon het draait.

Bij beide is het van belang dat er therapie word gegeven voor een goed herstel. Wanneer iemand meer hersteld ervaart het minder signalen waardoor het minder gaat roken. Wanneer de therapie aanslaat kunnen medicatie vaak worden afgebouwd. Veel van de medicatie mag 2 weken worden voorgeschreven volgens de bijsluiter, zoals lorazepam, binnen de mentale gezondheidszorg word dit vaak niet gedaan. Roken kan altijd en zit geen maximum tijd aan. Het is wel belangrijk dat een persoon er een balans over kan hebben.

Over roken zijn veel vooroordelen, je bent drugsverslaafd, je hebt schulden, bij medicatie komt dit bijna niet voor. Het kan naar zijn voor een persoon wanneer het word uitgelegd als een verslaving in plaats van een medicijn. Een persoon voelt zich niet begrepen.

Gevolgen

De gevolgen van medicatie kunnen zijn dat een persoon problematiek krijgt aan de organen of lichamelijke pijnklachten. Personen krijgen vaak maagbeschermers om de bijwerkingen te verminderen. Personen die roken hebben vaak minder last van pijnklachten omdat deze ook zijn verdoofd. De gevolgen van slaapmedicatie kunnen zijn dat een persoon niet meer vanuit zichzelf kan slapen en dat het opnieuw medicatie nodig heeft. Een persoon moet leren weer uit zichzelf te slapen, dit kan enkele weken duren. Van roken kan een persoon meer gedachten krijgen waardoor een persoon meer gaat piekeren en meer wakker blijft.

Een persoon die rookt kan meer alleen en eenzaam zijn, is vaker alleen en in zichzelf. Een persoon kan ook ondernemend zijn en mogelijkheden benutten verder te komen. Een persoon die zich eenzaam voelt heeft meer kans op een depressie of een sociaal isolement. Van medicatie word een persoon vaak niet meer eenzaam een persoon kan er meer somber of down onder worden.

Medicatie die word voorgeschreven kan averechts werken voor een diagnose of signalen en de kwaal verergeren. Vaak word er niet nauwkeurig gekeken naar de hoeveelheid medicatie en de combinatie of dat wel mag en kan en wat voor effect dit heeft op een persoon. Het roken kan de ene keer goed uitpakken en de andere keer minder. Een persoon kan er meer stemmingswisselingen van krijgen of in gedrag veranderen.

Medicatie voor mentale problematiek, is niet algemeen voor meerdere soorten klachten of is niet stimulerend, zo helpt het niet bij pijnklachten, of voeding. Roken stimuleert het voedingspatroon en zorgt ervoor dat een persoon meer gaat eten, het bevorderd de nachtrust en een persoon kan dieper slapen. Een persoon heeft meer soorten medicatie nodig voor hetzelfde effect.

Plan

Wanneer een persoon rookt is het belangrijk dat er een goede balans is in de hoeveel per week. wanneer een persoon het red met € 15,- elke week en dit niet meer word, heeft een persoon een goede balans en is het meer voor de rust. Wanneer een persoon meer rook dan heeft een persoon of veel meer stress of is de balans kwijt.

Neem altijd voor een vast bedrag en zorg dat u elke keer uit komt. Is het een keer niet geluk is het pech en even de tijd door komen tot de dag dat u weer kan. Met roken is streng zijn voor een goede balans heel belangrijk. Met medicatie kan het lastig zijn wanneer het niet juist word doorgeven, zorg dat u altijd minimaal 3 dagen van te voren het door geeft dat de medicatie op is. De 3 dagen zijn vaak nodig voor verwerken, mocht het verkeerd gaan, en het ophalen.

Rook u niet geheel stoned op een dag, het is de bedoeling, net als medicatie, alleen de bovenste ijstopjes en voor de rest zelf de rust vinden, door afleiding zoeken met afleiding zoekers, te kijken naar vorige momenten of te kijken waar de dagstructuur beter kan. En door elke dag bezig te zijn met actief bewegen en minimaal 30 minuten een ademhalingsoefening

Medicinale wiet kunt u aanvragen via een behandelaar, wanneer de zorgverzekeraar het goed keurt kunt u het ophalen. Bij veel diagnose is het niet van toepassing en word het effect minder goed gezien. Schrijf de medicatie die u heeft, de hoeveelheid en wat het met u doet op in het dagboek en houd de overzichten bij. Geef de bijwerkingen door aan een arts en maak deze bespreekbaar aan de hand van het schema.

Let op de hoeveelheid medicatie die word voorgeschreven, geef u zelf een grens van maximaal … pillen. Door duidelijk een grens te stellen, moet er beter gekeken worden naar de combinatie en de werking om dit binnen het maximale te doen. Let zelf op uw pillen en wat u neemt, vak word dit minder door een arts gedaan. Lees de bijsluiter van de medicatie en bereid u voor op de bijwerkingen. Door het te weten maakt u zich minder zorgen als u bijvoorbeeld meer hoofdpijn heeft of kramp in de kuiten.

Vergelijkbare berichten