Zoek het gezelschap van de mensen die het plezierigste, leukste en beste in u wakker maken.

Wat is het

Met de leukste persoon ervaart u de leuke kant van het leven, kunt u leuke dingen gaan doen, het is leuk en gezellig. Door leuke momenten te hebben met andere blijft u in de samenleving, blijft u actief, heeft u mensen om u heen, gaat u regelmatig nog iets ondernemen iets groots of kleins. Het maakt het leven leuker en gezelliger, wat motivatie, stimulatie kan zijn voor het doorpakken, het beter voelen het beter aankunnen. Simpel lachen doet wonderen.

herkennen

Met een trauma of PTSS is het voor een persoon vaak moeilijk om contacten te hebben of te onderhouden, het hebben van leuke activiteiten is vaak minder omdat het gevoel meer is afgevlakt. Om weer positieve ervaringen te krijgen van andere personen om u heen kunt u het contact onderhouden met de personen die voor u het beste voelen, die iets voor u over hebben, de echte vrienden.

Personen die het beste in u naar boven halen kunnen u steunen, kunnen u laten groeien, kunnen u helpen in moeilijke momenten. Het beste en uzelf steeds verbeteren, daardoor kunt u een trauma verwerken en van een PTSS meer grip krijgen op de signalen of gedachten. In het proces van behandeling voor PTSS kan het lastig en zwaar zijn en is er een persoon nodig die het beste in u naar boven kan halen om het aan te pakken, door te zetten, de afspraken te blijven na komen ook op moeilijke momenten.

Een persoon waar plezier mee te beleven valt is een persoon waar u positief door word getriggerd. Er was een nare ervaring, maar er zijn ook goede personen, het is leuk en gezellig, hierdoor bent u minder bezig met het trauma en de signalen en gedachten. Het is een persoon waar u uw rust kunt vinden, even kan bijkomen, een leuke dag mee kan hebben.

Behandelen

Een persoon zou eigenlijke een combinatie van alle 3 moeten hebben voor de ideale persoon voor iemand met PTSS. Voor een PTSS is steun en begrip erg belangrijk, het is zwaar elke dag, door personen die hierin een kleine bijdrage kunnen doen als bijvoorbeeld boodschappen of helpen met buien, kan voor een persoon veel verschil maken.

Een persoon die leuk en gezellig is gaat vaak iets ondernemen, met een PTSS voelt het vaak zwaar aan, door de combinatie kan de persoon de ander zover krijgen toch even mee te gaan toch iets te gaan doen om de grens over heen te gaan en het weer meer normaal te laten zijn om dingen te ondernemen.

plan

Het is belangrijk om een stap te kunnen maken naar het weer goed voelen ondanks het trauma. Het gevoel bij andere kan verstoord door het trauma, het is belangrijk om te kijken hoe andere reageren op het verhaal u verteld en neem dit mee in een ander gesprek. Het ene gesprek is niet het het andere gesprek waardoor het heel wisselt kan zijn hoe andere reageren.

Door er met andere over te praten die geen PTSS hebben blijft u contacten onderhouden met andere personen uit de samenleving en dit houd u erin. Door PTSS is de kans zeer groot dat een persoon steeds minder contacten krijgt door het in het begin gelijk aan te pakken en te blijven praten met andere kunt u meer grip hierop houden.

Door te praten over het leven van een ander blijven er kansen en mogelijkheden als een voorbeeld van het aanpakken van de problematiek, door het bespreken kunnen er meer dingen opvallen en kunt u meer steun ervaren om het samen aan te pakken. Door alleen over PTSS te praten kunt u zich steeds meer ziek gaan voelen, hierdoor is het meer toen en de nare gebeurtenis, terwijl er elke dag een nieuwe kans is om het aan te gaan pakken en de stappen in de toekomst te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *